Vallning

Old English Sheepdogsällskapet ordnar ibland vallningsdagar med officiellt vallanlagsprov för sina medlemmar. För mer information om kommande vallningsdagar, kontakta Lotta Nyström.

IMG_3077.JPG

Prova-på-får

Här får du och din hund chansen att lära känna fåren och förstå hur det här med vallning fungerar.

 

Ett ypperligt tillfälle för dig som inte har egna får men vill se vad just din hund tänker om dem. För dig som tänkt göra anlagsprovet veckan efter, är det nästan nödvändigt att vara med på Prova-på-får först.

 

Kostnad 150 kr/hund (betalas på plats direkt till instruktören)

Vallanlagsprov

Detta är precis vad det låter som, ett test för att se om din hund visar några som helst anlag för vallning. Det är inte alla hundar som gör det. Av de 7 OES:ar som provat har 5 stycken blivit godkända.

 

Det är inte meningen att din hund ska kunna vänster och höger och olika visslingssignaler osv som man ofta ser på vallningsuppvisningar med t.ex. Border Collie. Utan här hunden bedöms av en domare som är särskilt utbildad på just kroppsvallande raser, d.v.s. till den grupp som OES tillhör.

Kostnad: 350 kr/hund som betalas till OESS PG nr. 55 68 55-5 så snart du fått bekräftelse om plats.

vallning1.jpg
vall176_edited1.jpg

För båda aktiviteterna gäller att anmälan görs till Lotta Nyström som är vår vallningsansvarige, skicka ett mail till vallning@oess.se. Det är begränsat antal platser så först till kvarn gäller.

 

Vid lågt deltagarantal, kan andra SGVK-raser få chansen att deltaga.

 

I likhet med annan aktivitet (t.ex. utställning/lydnadsprov etc) sker ingen återbetalning av anmälningsavgiften om det visar sig att man inte kan komma.