top of page

Utställning

Att ställa ut är en spännande aktivitet för både dig och din hund. Alla ambitionsnivåer är välkomna. Ni kan delta i utställningsringen oavsett om målet är att jaga nya titlar, "miljöträna" din hund, eller för att ha en trevlig dag tillsammans med andra OES-älskare. Just utställningsringen är nog den "tävlingsmiljö" vi är mest vana vid att se en OES, och vem kan motstå en fluffig, maffig sheepdog dansa fram i ringen.

Vid flera tillfällen har just en OES samlat ihop tillräckligt bra resultat under säsongen för att kamma hem titeln Årets utställningshund, vilket betyder att även om det är en liten ras till antalet, så gör den ett stort intryck i finalringarna.

Leffe_200522-01a.jpg
DSC_4718_edited.jpg

Klubbens rasspecial

Old English Sheepdogsällskapet anordnar årligen en specialutställning för rasen. På en 'special' ser vi till att bjuda in en rasspecialist som efter många år i rasen, oftast som både utställare, uppfödare och domare, har samlat på sig extra god kännedom om rasen. En special lockar ofta fler hundar än en "vanlig utställning" då det är roligt att samlas med bara sheepdogar, och dessutom är det många som ser upp till en specialdomares åsikter om sin hund.

Även våra grannländer arrangerar OES-specialer årligen, och de ser gärna svenska deltagare och besökare!

bottom of page