top of page

Spår/nosarbete

Alla hundars luktsinne är vida överlägset människans, och i princip alla hundar kan, och tycker om, att arbeta med sin nos. Det gäller även för en Old English Sheepdog och märks inte minst på den andel duktiga hundar genom åren som visat framfötterna i olika tävlingar och prov där just arbete med nosen står i centrum.

Oavsett om du har ambitioner att tävla eller inte så är det roligt för både dig och din hund att träna igång hundens luktsinne och förmåga att spåra. Det finns många tips och trix så det är lätt att komma igång även på egen hand, men om man önskar vägledning i sin träning så arrangerar de allra flesta brukshundklubbar kurser som hjälper er vidare.

DSC_0623.JPG
261212772_305540748091158_1945375109111519546_n.jpg

Nosework

En växande och allra högst populär sport där hunden får nyttja sitt luktsinne och söka efter specifika dofter i olika miljöer. Doften placeras på olika höjder med varierande svårighetsgrad, vilket ger hunden både fysisk och mental stimulans. Har du och din hund intresse att arbeta med nosen - så har ni grunden att bygga vidare på!

Nosework manageras av SNWK - Svenska Nose Work Klubben.

bottom of page