Svenska OES specialen 2022

Lördagen den 30 juli samlas vi på hembygdsgården i Ransäter och njuter av en härlig dag tillsammans med våra fantastiska Old English Sheepdogs! Domare denna dag är Charlott Sandberg, en del av Farmarens kennel som hade mycket stor betydelse för rasens under dennes tidiga år i Sverige. Många av dagens hundar stammar tillbaka på Farmarens material. Så tag chansen att visa upp din hund för Charlott!

Utställningen sker på samma område som SKK’s Nordic Dog Show där grupp 1 tävlar under söndagen. Helgen bjuder alltså på två chanser till svenska cert och ett Nordic cert, för den som stannar kvar till söndagen.

Hela 30 hundar är anmälda och fördelningen i klasserna ser ut som följer:

Valp 4-6 månader - totalt 12 valpar, 5/7

Valp 6-9 månader - totalt 1 valp, 0/1

Junior 9-18 månader - totalt 3 hundar, 1/2

Unghund 15-24 månader - totalt 2 hundar, 1/1

Öppen klass 15 månader - totalt 4 hundar, 2/2

Championklass - totalt 7 hundar, 4/3

Nedklippt - totalt 1 hund, 0/1

Inofficiella klasser:

På plats under utställningen kommer du även kunna anmäla till Barn med hund (25 kr) samt "Släktkampen".

I "Släktkampen" har vår domare Charlott sista ordet och letar fram och placerar sina favoriter via muntlig kritik.

För att vara med i Släktkampen behöver två hundar tävla tillsammans i ringen. Dessa ska oavsett ålder och pälslängd, vara besläktade med varandra på något sätt. Samma mamma eller pappa, farmor eller morfar, osv. Hundarna kanske är "besläktade" genom sin tvåbenta mamma/pappa, alltså sin uppfödare. Vi lämnar öppet för er att hitta ett släktskap, men vi vill att ni meddelar hundarnas koppling vid er anmälan så förmedlar vi detta till Charlott inför bedömningen. Anmälningsavgift 30 kr per hund.

 

Middag:
Kl 18:00, efter att utställningen är avklarad, planerar vi för en gemensam middag vid en av Prästmyren vandrarhems grillplatser (ca 6 min bilväg från utställningsplatsen). Marie kommer förse oss med mat till en kostnad om 150 kronor/per person in till klubbkassan. Ni bokar middag genom att maila till Marie på ordforande@oess.se. Det finns begränsat med sittplatser så säkrast är att ta med sig en egen stol (och bord om så önskas). Pulled beef med tillbehör står på menyn, medtag egen dryck! Senast onsdag 27/7 behöver vi veta om ni önskar delta på middagen.

PM - klicka här!

Med glädje presenterar vi 2022 års specialutställnings sponsorer:

Nutrolin_logo_PMS.png
SmartCat_för_husdjur_och_barn.png
lyckliga.jpg
OLIVERS_logo_NEW_Love_3x.png
DSC_0071_edited.jpg